Éttermi Üzemeltetés és Üzletnyítási Tanácsadás

Éttermi konyhai üzemeltetési feladatok

  • Eszköz beszerzésének előkészítése
  • Beszállítói partner javaslat
  • Beszerzés átvilágítása
  • Elemző táblázatok bekérése
  • Raktározási lehetőségek, hűtőkapacitás feltárása
  • Elábé szint vizsgálata
  • Kalkuláció elemzése
  • Személyzeti létszám
  • Leltár

Üzletnyitási Tanácsadás

Üzletnyítási jogszabályok:

Egy új üzlet megnyitását a területileg illetékes önkormányzatnál kell elindítani. A jegyző nyilvántartásba veszi az üzletet és kiadja a nyilvántartási számot. A kereskedelmi tevékenység bejelentésének illeték vonzata van.

Bizonyos esetekben működési engedélyt kell kérni, ilyen a kémiai biztonságról szóló törvény alá tartozó termékek forgalmazása pl.. Más esetekben pedig külön engedélyt kell kérni a NÉBIH-nél.

(A külön-engedélyhez kötött termékek listáját megtalálja a 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről 2. sz. mellékletében.)

Beadandó dokumentumok:

A járási állat-egészségügyi hivatal a külön engedély benyújtását követő 30 napon belül helyszíni szemlét tart. Már a szemle alkalmával kérheti az alábbi információkat:

  • közmű nyilatkozatokat,
  • technológiai leírást és elrendezési rajzot,
  • anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
  • az áruszállítás tervezett módját,
  • tervezett alkalmazotti létszámot,
    szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  • tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
  • melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
  • az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,