Éttermi Üzemeltetés és Üzletnyítási Tanácsadás
Éttermi konyhai üzemeltetési feladatok
- Eszköz beszerzésének előkészítése
- Beszállítói partner javaslat
- Beszerzés átvilágítása
- Elemző táblázatok bekérése
- Raktározási lehetőségek, hűtőkapacitás feltárása
- Elábé szint vizsgálata
- Kalkuláció elemzése
- Személyzeti létszám
- Leltár
Üzletnyitási Tanácsadás
Üzletnyítási jogszabályok:
Egy új üzlet megnyitását a területileg illetékes önkormányzatnál kell elindítani. A jegyző nyilvántartásba veszi az üzletet és kiadja a nyilvántartási számot. A kereskedelmi tevékenység bejelentésének illeték vonzata van.
Bizonyos esetekben működési engedélyt kell kérni, ilyen a kémiai biztonságról szóló törvény alá tartozó termékek forgalmazása pl.. Más esetekben pedig külön engedélyt kell kérni a NÉBIH-nél.
(A külön-engedélyhez kötött termékek listáját megtalálja a 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről 2. sz. mellékletében.)
Beadandó dokumentumok:
A járási állat-egészségügyi hivatal a külön engedély benyújtását követő 30 napon belül helyszíni szemlét tart. Már a szemle alkalmával kérheti az alábbi információkat:
- közmű nyilatkozatokat,
- technológiai leírást és elrendezési rajzot,
- anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
- az áruszállítás tervezett módját,
- tervezett alkalmazotti létszámot,
szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását, - tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
- melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
- az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,